Avatar



Lita inte på trailern ladies and gentlemen! De går inte ens att jämföra! Va fan den bästa film jag har sett sedan Harry Potter & Halvblods prinsen (vilket jag tycker är den bästa i hela den serien). Filmen var helt fenomenal så jag måste nästan ta och se den igen under lovet XD Läste precis att de har skrivit ett kontrakt på 2 filmer till så det ska tydligen bli en trilliogi!! Can not wait! Råder dock att se den på bio, så mkt mer känsla.

I think I'm in love!!!!! <3<3<3<3<3<3<3

Ridning 101

Jag vet att många som läser inte bryr sig ett skit om hästar men jag har tråkigt så ni får ta det XD Försökte börja på en ny layout men när jag ändrade bakgrund så försvann side och den vill inte komma tillbaka för tillfället >.< Men iaf så har ju många av mina kompisar frågat om de får följa med till stallet nån gång och eftersom många av er inte vet vad som är bak och fram på en häst så tänkte jag ge en liten kurs i hur ni ser att hästen går hyffsat iaf. Jag använder bilder som inkluderar in egna ridning på min lilla bråkstake Tieke som förebild. Hon är väldigt lätt att se när det är fel på.

Fel!

 På den här bilden ser vi felet med en gång. Hon studsar som en boll med frambenen och har huvudet i taket. Hon saknar då broms och är helt ur form. Det är då hästen kan ta skada på ryggen om de rids för mycket på det sättet. Detta är väldigt vanligt för Tieke då hon är en väldigt stressad dam. Det är inte alltid det är så här uppenbart. Oftast ser man det på att hon behåller frambenen på marken men har huvudet indraget i halsen och huvudet för högt buret.

Rätt!

 Här är hon ovanligt duktig. Hon håller en samlad takt utan att försöka springa ivåg och som ni ser så är huvudet lägre än den tidigare bilden. Det här är så låg hon kan bli så det är egentligen lite för högt för många hästar men för henne korrekt. Som ni ser så kröker hon på nacken i en fin båge och huvudet avslappnat och inte intryckt mot halsen. Många hästar har motsatt problem att de springer med nosen frammåt och det är oxå fel. Hästens nos -> panna ska vara pararella och båda på en linje från marken.

Ganska lätt att se de stora felen eller hur?

Projektarbete

Holy shit, säger jag bara! Har precis haft inedningen för vårt projektarbete (100 poängs kurs på 10 veckor? Tack så jävla mkt ) och det kommer blir as stressigt. Jag började med mitt i somras men jag har ingen aning om hur långt det kommer bli. Jag har nämligen bestämt mig för att skriva en bok och illustrera till den =D Har skrivit typ 30 A4 på den nu men än så länge ser jag inte något slut så vem vet hur lång den kommer bli >.< Tänker inte illustrera till varje kapitel för då skulle de bli en jäkla massa bilder utan jag tänker göra de som verkligen är viktigt. Sen vet jag inte ifall jag vill att väldigt många människor ska läsa den men men sånt får jag tänka på sen =P Kan alltid hoppas på att Gunnar blir den enda som måste läsa den och så kan jag presentera den för de andra genom en bokredovisning XD