Upplysningen

Snart är det sommarlov men först måse vi klara av slutspörten, den jobbigaste delen av hela året eftersom man bara inte för allt i världen kan fokusera. Har ett långt uppsattsprov om upplysningen (ca 1600-1700 talet) i Frankrike & Storbrittanien & jag vet att jag borde plugga & det har jag en hel del men idag är det särskillt svårt att öppna böckerna. Jag kan huvudupplägget men så finns det en massa småsaker som jag inte har en aning om heller xD Tex som årtal. Ska man kunna när alla är födda & döda? 
Än så länge är den jag gillar mest pessimisten Jonathan Swift. Han blev visserligen sinnessjuk i slutet på sitt liv men hans satirer var asroliga & väldigt absurda. Nästan som Voltairs Candide. "Vi lever i den bästa av alla världar" yeah right XD Pangloss behöver en smäll i skallen så kanske poletten trillar ner. 
få se vilka fler namn kommer jag ihåg:
-Denis Diderot som var huvudredaktör för Encyklipedin
-Rouseau som skrev Emile & som ville ta tillbaka människan till naturen men som hatade kvinnor.
-Swift: "Ett anspråkslöst förslag" en satir om att äta människor på Irland för att kritisera samhället.
-Daniel Defoe som skrev Robinson Crouse.
-Voltair: "Trakt om toleransen" var emot kyrkan & tyckte att förnuftet gick före bibeln. Krossa den skändliga- hans bevingade ord.
-Mary Wollstonecraft: "Försvar mot kvinnans rättigheter" motsatte det som Rouseau sa om att man behövde förtrycka kvinnor för att de skulle veta sin plats.
-John Locke: filosof som trodde att vi alla var födda som oskrivna blad. Kritiserade kungaarvet. Humanitet & jämnlikhet.

*Emperism= kunskap ur erfarenhet
*Utilism= ser saker från nyttosynpunkten
*Materialism= Det finns inget annat än den fysiska världen
*Ateism= Ingen tro på gud
*Deism= Tror på en gud men inte att han ingriper i allt
*Rationalism= Förnuft
*Encyklopedin= Uppslagsverk på 35 volymer

Sorry att jag rabblade om provet men det är det jag har på hjärnan just nu. Ni i klassen som ska göra provet kanske tycker det är bra men ni andra kan skippa att läsa det eftersom det förmodligen inte är särskillt intressant >.<


Wade:
-Oh great, locked in an elevator with five guys on a high protein diet. Dreams really do come true...
Logan:
-Do you ever shut up?
Wade:
-No, not when I'm awake.

Wolverine

Gick på bio igår & såg på filmen om Logan från x-men. Jag gillar inte den typen av serier egentligen (föredrar manga) men filmerna är suveräna måste jag säga. Jag har något sjukt machokomplex när det gäller filmer, jag gillar alltid the bad guy xD I verkliga livet tycker jag såna killar är askorkade & har för mkt testostoron (sp?) men i filmer kan jag inte låta blir att gilla dem. Min stora bad guy favorit är Gaara i Naruto, big chock, men han är snäll nu. I wolverine filmen så gillade jag hans elaka brorsa Victor Creed mer än huvudpersonen. Som sagt, helt vrickat. 

Quote: Victor to Wade
-That's funny, Wade. I think you confuse me with someone who actually gives a shit. 

Victor Trailer  



All trailer

Älskar tänderna XD

Monstret=Moonstrike



Den här lilla damen fick jag rida i fredags (jag vet: segt uppat) fast det här är en gammal bild från förra gången jag red henne, endra i höstas eller förra hösten kommer inte ihåg XD. Hon var finare än förra gången, vet inte om hon är den som har förändrats eller jag men det gick faktist ganska bra. Hon var asjobbig såklart men det kändes som att man kom någonstans nu. 
Efter lektionen skulle jag cykla hem & då märkte jag att en ryggvärk börja komma fram & det slutar inte! Jag har fortfarande ont >.< Elena tror att det är ryggskott & det är det förmodligen men det gör det inte skönare. Har knarkat ipren hela helgen XD  

Här är förresten bilden jag snackade om på lunchen. Den jag klippte ihop när jag hade tråkigt igår XD
Hoppas Sara ser den?

Damn it -_-'

Mitt immunförsvar har allvarligt krachat, jag är sjuk nästan hela tiden nu. Det är jäkligt irriterande eftersom jag hamnar efter i skolan de här sista veckorna då vi har hur många prov som helst. Jag har en känsla att den dåliga hälsan kanske är kopplad till den mentala tröttheten jag har känt de senaste månaderna, eller vise versa. Jag har bättre kondis än någonsin men jag känner mig trött i skallen 24/7. Vitaminbrist?

Så iaf, idag är jag hemma pga av att jag vaknade halv 4 imorse & mådde asilla. Jag lyckade ändå somna om igen men sen så vaknade jag vid 7 igen & den här gången gick det inte att ignorera. Jag vågade helt enkelt inte chansa på att sitta på en buss, lektion eller cykla när jag kände mig så. Nu har det lugnat sig så jag mår hyffsat just nu så vi får se om jag kommer imorgon eller inte. Det är inte som att jag kommer missa nått direkt eftersom jag inte har läst klart To Kill A Mockingbird.



Blood on the coal =3 Så jäkla bra!!!



Lyrics | The Folksmen - Blood On The Coal lyrics

Fett duktig =3

Har räknat färdigt hela mattehäften nu! Äntligen! Tog typ tre timmar men nu har jag fått en ordentlig resume av allt vi gjort det här året & det visade sig att man inte hade glömt så mkt som man trodde att man hade. Fick lite problem här & där men de är för att jag är lite slarvig ibland. hehe big surprise XD 

Så vad gör man nu då? Jag är verkligen inte på humör för att läsa "To kill a mocking bird" även om den ska vara färdig om några dagarn. Jag tycker jag har pluggat mitt idag. Den är så otroligt seg & de gör så onödiga saker hela tiden. Är faktiskt inte på humör för att läsa nått just nu (vilket är en chock för att vara mig, jag läser alltid) utan jag vill skriva men jag kan inte för att Sara fortfarande håller på med det 8ttonde kapitlet & jag vill inte börja skriva på nått nytt som jag kommer att tröttna på efter en timme. Har redan en massa såna där halvfärdiga saker som tar upp allt utrymme på datorn >.<  
Nej men jag tror att jag ska ta en promenad istället, är fortfarande förkyld så jag får inte styrketräna just nu T.T

See u later!!



Maybe we need to fuck up
before we can step up.

Let's play doctor xD

Var tvungen att hoppa över skolan idag pga av att undersökningstiden hos doktorn var under nationella provet imorgon så vi fick en sista minuten idag istället halv 12. Han typ lyssnade på mina lungor & kollade mig i halsen etc vilket var ganska irriterande eftersom jag hatar främlingar som rör mig. han trodde inte att det var något annat än en grov förkylning men jag blev ivägskickad på en provtagning precis som min brorsa hade blivit när han var där men jag fick göra ett helt annat prov. Medan de bara hade tagit ett litet prov från hans hals så tog de blodprov från mig! Usch! Efteråt så gick vi tillbaka till doktorn igen & han fick resultaten efter bara några minuter vilket oxå bara visade på grov förkylning men han gav mig ett resept för en slemlösande host medicin & gissa vad? Den innehåller morfin XD Inte nog med att jag drack för första gången i helgen nu så börjar jag med droger oxå >.< Det här kan ju slutar hur som helst =P 

Så det var historien om min intressanta dag. Ska träffa Sunna vid busshållplatsen lite över 5 så ska vi åka till stallet & hänga lite & äta middag där innan ridningen börjar kl 8. Det är alltid roligt men vår älskade Mimmi har slutat nu eftersom hon har skaffat häst. Hon kommer få många besökare om man säger så =P Hennes stall ligger ganska nära min skola så jag kanske kan komma & hälsa på henne ibland. Får dra med mig Sunna oxå ^_^

Ciao!!! 

 

10 orsaker att hata dig

10 things I hate about you poem
I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you're always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
I hate it when you're not around,
and the fact that you didn't call.
But mostly I hate the way I don't hate you,
not even close,
not even a little bit,
not even at all.


Jag satt & försökte komma ihåg dikten som de hade i filmen men jag kunde inte så jag satte upp den här. Den är väldigt bra tycker jag. Ganska rookie men ändå. Visst ja jag kom på att jag skulle skriva in dikten som jag fick av gänget!

Nu är du 18 & gla'
FAN VAD DU É BRA!
Dricka får du göra,
& bil får du köra.
Nu med ditt svarta hår,
du ut på krogen går.
Ränna runt & flirta,
& sen med någon i sängen störta.
Med bakfylla du vakna,
& ni båda är nakna.
Så på med kläderna & spring,
sen låtsas du som ingenting.
Så grattis & ha så kul,
glad påsk & god jul!
SKÅL!!

Den äger verkligen!! Älskar den! Ledsen att det tog så lång tid för mig att uppa den. Glömde bort det lite grann.
Så idag har jag varit hemma precis som igår pga min lita vän förkylningen. Han är ytters lojal för jag kan inte bli kvitt honom!!! Har nästan bara kvar hosta nu så jag kommer imorgon hade jag tänkt. Måste se till så att jag inte kommer för mkt efter.

Idag har jag suttit framför datorn största delen av tiden. Jag snackade till & med med min kusin i Australien som var online. klockan var runt 12 här men den var nästan 8 på kvällen där. Det var väldigt roligt men det verkar som att jag smittat hennes syster som jag var med på kryssningen för hon var oxå hemma XD Madde i Australen var oxå förkyld så jag undrar nästan om det är ett släktproblem XD Men iaf sen så snackade jag lite med Tobbe som hade försovit sig till 12 & orkade inte gå till skolan så vi satt & snackade ett tag tills hans internet Cpade sig. Sen så kollade jag på Mulan på tv. Det är verkligen en film man inte kan tröttna på! Helt suverän!!

Sitera:
Kolla! Risgrynsgröt! Och den är glad att se dig!!!
Hörru bort därifrån hon kan bli magsjuk! (till squiky)
Gå nu ut och lekt snällt med de andra pojkarna, om nu inte de andra pojkarna vill slåss förstås.
Då sparkar du dem bara i baken.
Men jag vill inte sparka nån i baken! (Mulan)
Tala inte med mat i munn!!

Hahahahahahaha! så jäkla bra! Älskar Mushu! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Kryssning

Nu är jag hemma igen efter kryssningen till Tallinn men jag måste meddela att båtarna till Helsingfors är större XD Baltic Queen va ny & fin men hade bara 3 affärer; en godis affär, en perfym affär & en pryl affär. Utöver det så fanns det typ ett stort disco, 3 restungarer & ett cafe. Inte så mycket alltså. Tallinn var väldigt udda, det var som att dem hade sparat arkitektur från 1500-talet lite här & där i delar av hus & mellan dem. T ex om det var två lägenhetshus bredvid varandra så var det en del av ett 500 årigt gammalt hus inklämt mellan dem -_-' Det var oxå överfullt med gamla kyrkor överallt. Jag vet att man brukade vara väldigt religös förrut (i vissa fall fortfarande) men man behöver väl inte ha 10 kyrkor inom gångavstånd!? Jag handlade inget men det var roligt att se att nästan alla affärer hemma oxå fanns där. Jag tog dessutom mina första drinkar på båten ;) Smakade inte så illa men jag vet inte om det var limen eller alkoholen som gjorde dem lite beska. Vi hittade oxå en flaska med färdigblandad "Sex on the Beach" som vi köpte & som vi ska pröva. Mina kusin Madde hade fått mig att lova att pröva den när jag fyllt 18 & när den inte fanns i baren & vi hittade den så tyckte vi att det var väldigt fyndigt XD Min andra kusin Marie köpte oxå en hel flaska ^_^   


Mat korridoren ^^
Nästan alla av oss
Vår fiiiina hytt XD Jag sov där soffan är =P
Min första drink! 
(Ser ni vad jag menar med inklämd?XD)
Hamnen i Tallinn. Vi var på den till höger =)


En fin låt =P